Croke park

Ahir els estudiants vam iniciar el dia amb les classes d’anglès. Després de dinar un autocar ens va portar a Croke Park stadium, l’estadi de Hurling i Gaelic football, els dos grans esports nacionals d’Irlanda. De camí amb el bus, vam passar molt a prop de la costa. Vàrem veure la zona de platja, ben plana i extensa quan la marea és baixa. Al fons quedava The Poolbeg Generating Station, una central tèrmica construïda durant la dècada dels 60 de cicle combinat que aporta 1020 MW d’electricitat a la ciutat de Dublín i que forma part de la Electricity Supply Board of Ireland (ESB). La seva construcció va tenir un cost en el seu moment de 16 milions de lliures irlandeses.
Finalment vam arribar al Croke Park stadium. Vam veure un audiovisual sobre els esports que s’hi practiquen: el Hurling i el Gaelic football. El Hurling és considerat l’esport d’equip més ràpid del món. Es juga amb el hurley, un pal de fusta i una pilota petita que pot arribar als 180 km/h. Hi ha 15 jugadors a cada equip que han de marcar a l’àrea contrària. El camp fa uns 140 metres de llarg per 80 d’ample. A més els jugadors no poden triar a quin equip juguen, només poden jugar en els equips del county on van néixer.

El Gaelic Football és un esport que es juga al mateix camp, però que es juga sense el harley, amb una pilota molt més gran, d’una mida semblant a la d’una pilota de volley-ball. L’objectiu és marcar a l’àrea contrària. La pilota es juga en una combinació d’agafar-la amb les mans, xutar-la amb els peus, botar-la o passar-la.

Croke Park és el tercer estadi més gran d’Europa, i pot acollir fins a 82.300 espectadors. L’afició a aquests esports és impressionant. Tot i ser esports nacionals d’Irlanda, als equips de cada county, se li han d’afegir els equips de Nova York i Londres. Són dos equips excepcionals reservats per les comunitats irlandeses d’aquestes ciutats.


Un cop vam arribar de l’estadi vam anar a sopar amb les famílies. Posteriorment vam anar a Dundrum Centre acompanyats de la Gemma i en Dani. Aquest és el centre comercial més gran de Dublín i a dins hi trobem restaurants, botigues, supermercats, cafeteries… Alguns van aprofitar per veure el partit del mundial Colòmbia – Anglaterra.
Avui tenim tarda d’esports, ja us explicarem!

 

Quant a anglesairlanda

Organitzem estades a Irlanda, per aprendre l'angles, per fer pràctiques laborals tot visquent una experiència enriquidora.
Aquesta entrada ha esta publicada en Campus 2018. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s