Dublin city tour and Wellcome games

Ahir vàrem fer un tour pel centre de Dublín. La primera parada va ser al St. Stephen‘s Green Park, parc que es va inaugurar al 1880.

Després vam dirigir-nos a l’estàtua de la Molly Malone, al costat de Saint Andrew‘s ChurchMolly Malone és una protagonista llegendària d’una cançó popular del segle XIX molt típica de Dublín i que els nostres guies ens van cantar. Molly Malone era una venedora ambulant de peix i marisc que va morir per unes febres. Aquí us deixem l’enllaç per si la voleu escoltar, segur que a més d’un us sona. https://g.co/kgs/edUppC

Tot seguit ens vam dirigir cap al pont Ha’penny, passant pel Temple Bar square. Ha’Penny és un pont construït l’any 1816 que travessa el riu Liffey. El seu nom prové de “Half Penny“, donada la seva forma i del peatge que es feia pagar per travessar el riu. Finalment el 1919 va desaparèixer.

Vam caminar una mica més i vam arribar a l’Spire, l’escultura més alta del món, amb 119 metres, que va substituir la columna de Nelson, en honor a l’almirall Horatio Nelson, destruïda per una bomba col·locada el 1966 per l’exèrcit republicà irlandès (l’IRA).

Just al costat hi trobem el GPO Witness History Exhibition, un lloc on els republicans s’organitzaren i s’atrinxeraren durant l’Alçament de Pasqua de 1916. Aquest alçament va ser l’inici d’un període que va acabar duent a terme la independència l’any 1922 després de la Guerra d’Independència (1919-1921).

Finalment vam tornar al punt d’inici, on vam tenir temps lliure per visitar Dublín, aquest cop pels voltants de St. Stephen‘s Green Park. Aquí us adjuntem el mapa de tot el recorregut.


A la nit els nostres monitorsens van organitzar els Wellcome Games, que van ser tot un seguit d’activitats per conèixer els participants d’altres nacionalitats. Vam poder parlar molta estona amb ells, i es van crear nous lligams.

Ara tornem a estar a classe, i a la tarda anirem a Croke Park. A la nit, qui vulgui anirà amb en Dani i la Gemma al gran Centre Comercial “Dundrum Center“.

Quant a anglesairlanda

Organitzem estades a Irlanda, per aprendre l'angles, per fer pràctiques laborals tot visquent una experiència enriquidora.
Aquesta entrada ha esta publicada en Campus 2018. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s